איך עובד פאנל סולארי – פתרון חכם לייצור חשמל ביתי

אילו סוגי פאנלים סולאריים יש?

עוד לפני התשובה לשאלה איך עובד פאנל סולארי, כדאי לדעת שיש מספר סוגים של פאנלים:

פאנלים פולי-קריסטליים - זהו הדור הראשון של הפאנלים הסולאריים, והוא פותח כבר באמצע המאה הקודמת. ייצור התאים של הפאנלים האלה מבוסס על יציקה של גבישי סיליקון לתוך תבניות ייעודיות. המאפיין הבולט ביותר שלהם הוא הצבע הכחלחל, והיעילות שלהם היא בין 13% ל-16%. היתרון המרכזי של פאנלים פולי-קריסטליים הוא העלות הנמוכה שלהם.

פאנלים מונו-קריסטליים - סוג נוסף של פאנלים ששייך לדור הראשון בתחום. הייצור שלהם מבוסס על גביש יחיד של סיליקון, דבר שבא לידי ביטוי גם במראה (צבע שחור אחיד). היעילות שלהם היא 20% ולפעמים גם יותר, ותוחלת החיים שלהם היא הממושכת ביותר.

פאנלים פילם דק - זהו הדור השני של הפאנלים הסולאריים, שפותח בשנות ה-70 וה-80. הטכנולוגיה הזו מבוססת על CIGS (נחושת אינדיום גליום סלניד) ותאי CdTe (קדמיום טלוריד). יש בהם שכבה דקיקה של סיליקון, ולכן היעילות שלהם היא רק 6-8%, אבל בתמורה מקבלים גמישות מרבית ומשקל נמוך. בהתאם פאנלים סולאריים פילם דק מיועדים בעיקר למקומות שבהם נדרשות התכונות האלה.

המכנה המשותף הוא לכל הסוגים הוא עיקרון הפעולה: תהליך פוטו-וולטאי שממיר את האור של השמש לאנרגיה חשמלית.

הורים מדגימים לילדים איך עובד פאנל סולארי


איך פאנל סולארי עובד?

התשובה לשאלה איך עובד לוח סולארי היא כאמור על בסיס העיקרון הפוטו-וולטאי: בשלב הראשון התאים שמרכיבים את הפאנל קולטים את את קרני השמש ואת הפוטונים שהן מכילות. כשפוטון פוגע בתא כזה, בכל הסוגים של הפאנלים הסולאריים, האלקטרונים שבתאים משתחררים מהאטומים שלהם. בצד אחד של הלוח יש מוליך חיובי ובצד השני מוליך שלילי, ולכן נוצר למעשה מעגל חשמלי, והתנועה של האלקטרונים היא בעצם זרם חשמלי.

כדאי לדעת שהזרם הנ"ל מוגדר כזרם חשמל ישיר (DC). מכשירי החשמל שלנו פועלים על בסיס זרם חילופין (AC), ולכן המערכת כוללת גם ממיר (אינוורטר) מזרם ישיר לזרם חילופין. בשלב הזה ניתן להזרים את החשמל שמקורו בשמש לבית או אל תחנות כוח.

יתרונות השימוש בפאנלים סולאריים

היתרון הראשון הוא רווח כספי. מרגע שמתקינים פאנלים סולאריים נייחים או פאנלים סולאריים ניידים, המחיר שמשלמים עבור חשמל יהיה נמוך יותר, והחיסכון יכול להיות משמעותי מאוד. האופציה השנייה היא למכור את החשמל לחברת החשמל, במחיר אטרקטיבי, כך שבכל מקרה ההשקעה בפאנלים הסולאריים מייצרת תשואה משתלמת.

היתרון השני הוא בפן האקולוגי. השמש בכל מקרה קיימת ושולחת אלינו את הפוטונים שמפעילים את התאים הפוטו-וולטאיים, כך שמדובר במקור אנרגיה נקי ולא מזהם. כשמבינים איך עובד פאנל סולארי מבינים גם למה נפלט פחות פחמן וניתן לצמצם את הפגיעה הסביבתית.

עוד יתרון חשוב הוא העצמאות האנרגטית: כשאתם יכולים להפיק חשמל בעצמכם, אתם לא תלויים ברשת החשמל הכללית, וגם התלות במחירי הפחם והגז מתבטלת.

ערכת תחנת כוח


איך להבטיח מקסימום תועלת ליישומים השונים של הפאנלים הסולאריים?

התשובה לשאלה איך עובד לוח סולארי היא כאמור קליטה של אור שמש וניצולו לטובת תנועה של אלקטרונים שמייצרים זרם חשמלי. את הזרם ניתן ליישם בשימושים ביתיים ובעצם להפעיל את כל מכשירי החשמל בבית, ואפשר גם ליישם לשימוש תעשייתי: יש חוות סולאריות, עם מספר רב של לוחות, ואלה יכולות לייצר חשמל בכמות שתספק מפעל גדול או אפילו ישוב שלם.

כשמתעניינים באופציה של פאנל סולארי איך עובד המתקן הוא כמובן רק השלב הראשון במימוש. השלב הבא הוא בחירת הפאנלים האופטימליים בהתאם למטרות הספציפיות שלכם ולמקום שבו הם יותקנו. לתשובה לכל שאלה נוספת, מוזמנים ליצור איתנו קשר: אנחנו זמינים בטלפון
(077-8050975) ובמייל (info@newtec-il.com) - ונשמח לעזור לכם לבחור נכון.


דלג לתוכן מרכזי